• contact@devisloods.nl
  • | 06-83919071

Wie zijn wij?
De Visloods is een jong, enthousiast en dynamische team. Het vissersleven zit in ons bloed. Het idee om De Visloods te beginnen, is ontstaan, omdat op of nabij de visafslag Vlissingen geen mogelijkheid is om verse vis te kopen, terwijl elk weekend de visserschepen in de haven van Vlissingen aanleggen om hun verse vis te lossen en welke verhandeld wordt via de visafslag. Zo is het idee onstaan om direct vanuit onze loods, verse vis te verkopen aan consumenten, detailhandel, zorginstellingen en horeca.

Wij willen de verse vis nóg meer onder de aandacht brengen en de vis voor een eerlijke en betaalbare prijs verhandelen.

De eerlijke en betaalbare prijs voor onze (h)eerlijke vis kunnen wij hanteren, omdat onze vis niet over allerlei schijven gaat (geen tussenhandel en transport). Onze vis wordt rechtstreeks van de visafslag naar onze loods gebracht, waar de vis direct gekoeld wordt en waar wij - naar wens - zelf de vis zullen schoonmaken en verpakken.

Ons aanbod bestaat uit verse Noordzeevis en schaal- en schelpdieren. Afhankelijk van uw wensen maken we de vis schoon (ontvellen/fileren), verpakken en vacumeren de vis. Dit alles volgens de geldende hygiëne (HACCP) regels. De Visloods is ook zeker interessant voor de (thuis)kok die zelf graag de vis schoonmaakt en bewerkt. Voor iedereen is het een belevenis om de verse vis bij ons uitgestald te zien. 

We zitten op een ideale, zeer makkelijk bereikbare locatie, nabij het centraal station, de Westerschelde Ferry, het centrum en de A58. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.  

Wat verschillen wij met andere leveranciers/vishandels? 
+ Wij zijn zowel de visserman aan boord, die de vis met de juiste aandacht en liefde voor u selecteert, als degene die de vis aanlandt en verwerkt.
+ Wij weten de gehele week al wat het aanbod van de vis is voor vrijdag, de verkoopdag.
+ Wat wij doen is nog pure ambacht. Geen dure verwerkingsmachines, geen duur personeel, geen duur pand. Wij behandelen de vis met de juiste zorg. Vers van het schip/de visafslag.
+ Omdat ons visgebied de zuidelijke Noordzee betreft en een zeer gevarieerde hoeveelheid vis bevat, met wel meer dan 30 verschillende soorten vis, kunnen wij dus (bijna) alle Noordzeevis leveren die u wenst.
+ Wat ons uniek maakt, is dat u van iedere vissoort de exacte positie kunt krijgen waar de vis gevangen is en met welke methode.


Waarom onze vis?
Veel mensen weten (Noordzee)vis te waarderen, maar eten het te weinig, omdat het moeilijk te verkrijgen is of als luxe wordt gezien, terwijl vis toch echt heel gezond is en betaalbaar kan zijn. En dat is ons doel: omdat de vis rechtstreeks van de schepen wordt ingekocht, zijn er geen extra onkosten van tussenpartijen. En dat merkt u in uw portemonnee!
Het Voedingscentrum adviseert om wekelijks 1 à 2 keer verse vis te eten. In deze tijd wil men graag gezond leven en eten. Koop daarom uw Noordzeevis bij ons.

U proeft het verschil. Vers uit zee. Vis van dichtbij.

Lees hieronder het stukje in de PZC of bekijk het filmpje d.d. 21-1-2022:

Nog een stukje om te lezen uit de Bode van Vlissingen d.d. 8-4-2022: